26.04.2016 - Avrupa Quidditch Kupası'nın ardından...

13 farklı ülkeden toplam 40 takımın yer aldığı Avrupa Quidditch Kupası geçtiğimiz haftasonu Quidditch Derneği’ne bağlı üç takımın da katılımıyla gerçekleşti. Temsilcilerimiz METU Unicorns, İTÜ Honeybees ve BOUN Centaurs sırasıyla 4, 13 ve 25. sıraları alarak bizleri gururlandırdılar.

İki güne yayılan turnuvanın ilk gününde takımlar gruplarında oynadıkları maçlarla ilk iki mücadelesi vererek ikinci tura çıkmaya çalıştılar. C grubunda bulunan İTÜ HoneyBees grubunda yaptığı 4 maçın 3’ünü kazanarak grubu ikinci olarak tamamladı ve ikinci turda İngiltere'den Warwick Quidditch Club ile eşleşti. İngiliz Quidditch Kupası ikincisi Warwick ile karşılaşan HoneyBees ekibi rakibini zorlarken maçı snitch aralığı içinde tutmaya çalıştı ancak snitch'i yakalayan Warwich çeyrek finale çıkarak temsilcimizi ikinci turda elemiş oldu.

BOUN Centaurs turnuvada ölüm grubu olarak adlandırılan gruba düşerek karşısında üç güçlü takımı buldu. Zorlu üç maçı da kaybederek grupta yalnızca bir maçı kazanan Centaurs grubu dördüncü bitirdi. Grubunda ilk iki sırayı alamadığı için doğrudan kaybedenler klasmanına düşen Centaurs, Almanya’nın Rheinos Bonn eşleşti. Oldukça çekişmeli geçen maçın daha başında geriye düşen Centaurs farkı kapayarak eşitliği sağladı ancak Bonn takımı snitch’i yakalayarak Centaurs’u eledi ve Centaurs genel klasmanda 25. olarak turnuvayı bitirdi.

Grup kuralarının ardından G grubu favorisi olarak METU Unicorns gösterildi ve turnuvanın ilk günü bu sözlerin haksız olmadığını gösterdi. Yaptığı dört maçı da farklı kazananan Unicorns grup maçları ardından genel puan ve averajda Paris Titans’ın ardından ikinci olarak tamamladı. İkinci turda Darmstadt Athenas Quidditch ile karşılaşan METU Unicorns zorlanmadan rakibini eledi ve turnuva ev sahiplerinden Green Tauros Quidditch Cup ile çeyrek final maçına çıktı. İtalyan ekibini de zorlanmadan geçen Unicorns, turnuva favorilerinden Deurno Dodo A ile yarı final mücadelesine girdi. Finali aratmayan bu maçta iki takımda birbirine üstünlük sağlayamadı ve inanılmaz bir mücadeleye sahne oldu. Skoru snitch’in belirleyeceği karşılaşmada snitch 4 kere yakalandı ancak 3 kere hakemler tarafından snitch yakalanması geçersiz sayıldı. Dodo ekibi iki kere hatalı şekilde yakaladığı için arayıcıları kırmızı kart gördü ancak maç sonucunu Dodo’nun arayıcısı belirledi ve Unicorns takımını yarı finalde eleyerek finale adını yazdırdı. Üçüncülük maçı için Nottingham Nightmares ile eşleşen Unicorns, iki takımın da yorgunluk ve yeterince dinlenememeyi bahane göstererek sahaya çıkmaması üzerine ortak 4'üncü olarak turnuvayı tamamladı.

Unicorns'u eleyen Dodos'un dışındaki diğer bir finalist ise zorlanmadan finale çıkan Paris Titans oldu. Dodo - Unicorns maçına kıyasla daha az mücadeleli geçen bu final maçını snitch sahaya girdikten sadece 30 saniye sonra yakalayan Titans kazandı ve geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de kupayı evine götürdü.