EG 2017

İkinci: Birleşik Krallık
Üçüncü: Norveç

Avrupa Oyunları

Avrupa Oyunları, orijinal adıyla European Games (EG), Dünya Kupası'nın düzenlenmediği yıllarda düzenlenen ve Avrupa'da quidditch oynayan ülkelerin milli takımlarının katıldığı turnuvadır. İlk defa 2015 yılının Temmuz ayında İtalya'nın Sarteano kentinde düzenlenmiştir.

12 takımın ile turnuva, en fazla uluslararası katılım olan turnuva olmuştur. Birleşik Krallık, Fransa, Belçika, Norveç, İtalya, Almanya, Hollanda, Polonya, İrlanda, İspanya ve Katalunya'nın yarıştığı turnuvada derneğimizi Team Turkey temsil etmiştir.

Uluslararası Quidditch Birliği'nin seçtiği organizasyon komitesi tarafından düzenlenen turnuva, genel olarak başarılı geçse de, küçük aksaklıklar da olmamış değildir. Turnuvanın esas yapılacağı alanın çimleri yetişmediğinden, turnuva yakındaki başka bir sahaya alınmak zorunda kalınmıştır. Grup maçlarının ilk gün tamamlanması beklenirken, çıkan fırtına sebebiyle (yıldırım düşmesi tehlikesi üzerine) maçlar ertelenmiş ve takımların maçları ertesi güne sarkmıştır. Bütün bunlara rağmen hem oyuncular hem de yerel insanlar turnuvadan büyük keyif almıştır.

Turnuva yerel organizasyonlardan da büyük ilgi görmüştür. Bölgedeki önemli organizasyonlar turnuvaya destek vermiş, yerel medya da turnuvayla ilgili haberler yapmıştır. Yerel halk ise Sarteano'da quidditch temalı yerel ürünler üretmiş ve gelenlerin ilgisine sunmuştur.

Maddi imkansızlıklar ve vize sorunları sebebiyle Team Turkey turnuvaya 14 kişi ile katılmak zorunda kalmış ve bütün bu aksaklıklara rağmen turnuvayı 6'ıncı tamamlamıştır.