TQK 2015'

* Turnuva videoları için
buraya tıklayınız.

Türkiye Quidditch Kupası

Quidditch Derneği tarafından düzenlenen Türkiye Quidditch Kupası (TQK) derneğimize bağlı takımların katıldığı; Türkiye quidditch takımlar sıralamasının belirlendiği ve Avrupa Quidditch Kupası’nda (European Quidditch Cup) ülkemizi temsil edecek takımların seçildiği bir turnuvadır. Türkiye Quidditch Ligi'nde sezonun bitişi anlamına gelen bu turnuvayla birlikte sezon arası verilir ve yeni sezona hazırlanılır.

Quidditch Derneği, Türkiye Quidditch Kupasını geleneksel hale getirmek istemektedir ve ilki 1 Mart 2015’te Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde gerçekleşmiştir. Soğuk havaya rağmen pek çok seyircinin katılımı ile gerçekleşen turnuva 4 takıma ve yaklaşık 100 sporcuya ev sahipliği yapmıştır. Aynı zamanda Türkiye’de düzenlenen ilk turnuva özelliği de taşıyan bu kupa büyük bir başarı ile tamamlanmıştır.

Sezon içerisinde yapılan zorunlu değişikliklerin ardından aynı sene içinde ikinci bir TQK yapılması gerekmiştir. Bu kupaya ev sahipliği için Boğaziçi Üniversitesi ve FMV Işık Üniversitesi teklif vermiş ancak Boğaziçi Üniversitesi'nin daha sonra teklifini çekmesi üzerine FMV Işık Üniversitesi ev sahibi olmuştur. Şile de yapılan turnuvaya 3 şehirden 8 takım katılmıştır.