Dünya Kupası 2016

İkinci: Fransa
Üçüncü: Avustralya

Dünya Kupası

Quidditch camiasının en prestijli turnuvası olan Dünya Kupası her iki yılda bir (çift yıllarda) düzenlenir. Uluslararası Quidditch Birliği'nin düzenlediği Dünya Kupası'na, birlik üyesi ülkelerin milli takımları katılır.

İlk defa 2012'de olimpiyatların olduğu Londra'da o zamanki adıyla Yaz Oyunları adı altında düzenlenen turnuvaya Birleşik Krallık, A.B.D., Avustralya, Kanada ve Fransa Katıldı. Turnuvada A.B.D., Fransa ve Avustralya ilk üç sırayı aldılar.

İkinci kez 2014 yılında, Küresel Oyunlar adı altıdna düzenlenen turnuva Burnaby, Kanada'da olmasına rağmen USQuidditch tarafından düzenlendi. Uluslararası Quidditch Birliği'nin gerçek manada uluslararası bir yapıya kavuşmasının ardından hayata geçen bu turnuvaya Kanada, A.B.D., Birleşik Krallık, Fransa, Avustralya, Meksika ve Belçika katıldı. İtalya ise maddi zorluklar sebebiyle katılmaktan vazgeçti. Turnuva sonunda ilk üç sırayı sırasıyla A.B.D., Avustralya ve Kanada aldı.

Avrupa Oyunları'na 12 ülkenin katılmasının ardından Dünya Kupası'nın evsahipliği de Avrupa'dan Almanya'ya verilmiştir. Frankfurt'ta düzenlenecek olan turnuvaya 20'den fazla ülkenin katılması beklenmektedir. Derneğimizi temsilen Team Turkey'de turnuvada yerini alacaktır.