Takım Kurma Aşamaları

Gerekli Belgeler

Takım Başvuru Formu

Takım Kurun

Quidditch'i çok sevdiniz ancak bulunduğunuz yerde ya da okuduğunuz okulda quidditch takımı yok ve siz bir takım kurmak mı istiyorsunuz? Eğer cevabınız evetse, doğru yere geldiniz!

Dernek olarak, ülkenin dört bir yanındaki insanlara nasıl takım kurabilecekleri konusunda destek veriyoruz. Bütün takımlarımızın kurulmasına az veya çok yardım ettiğimiz hesaba katıldığında, size de yardım etmememiz için bir neden yok. Bunun için ilk yapmanız gereken bizimle iletişime geçmek.

Takım Kurma

Takım kurmak için gerekli aşamaları, solda belirtildiği gibi 5 ana maddede toplayabiliriz.

1. Takım kurmak tek başına yapması oldukça zor bir iştir. Bu yüzden en başta sizinle aynı hayallere ve hedeflere sahip olan ve bu yolda kullanacağınız yöntemlerin kesiştiği bir kaç kişi bulmanızı tavsiye ederiz. Böylelikle kişi başına düşen iş yükü azalacağından takım kurmak daha az yorucu bir iş haline gelecek hem de çok sesliliğin, çok fikirliliğin nimetlerinden yararlanabileceksiniz.

2. Malzemelerin temini quidditch takımı kuranların karşılaştığı en büyük sıkıntılardan bir tanesiydi, bir süre öncesine kadar. Her ne kadar malzemelerin boyutları vs. kural kitabında açıkça belirtilmiş olsa da bu malzemelerin yapımında bir standart bulunmadığı için ve de malzeme yapımı el becerisi gerektirdiğinden, takımlar sıkıntı yaşamaktaydı. Ancak artık hem derneğimiz hem de bütün takımlar malzeme yapma konusunda çok tecrübeli hale geldiğinden, yeni kurulan takımlar bu konuda sıkıntı çekmemektedirler. Dolayısıyla malzeme temini konusunda tek yapmanız gereken malzemelerin parasını nasıl bulacağınızı düşünmek ve ardından yardım istemek.

3. Yeni kurulacak takımınız için şüphesiz ki oyunculara ihtiyaç duyacaksınız. Bunun için de kendinizi hedef kitlenize duyurmanız gerekmekte. Bunu da oyuncularınız olabilecek kişilerin sıklıkla kullandığı sosyal medya ortamlarında reklamlar yaparak, bu kişilerin sıklıkla kullandığı kafeler, restoranlar gibi yerlere duyurular asarak yapabilirsiniz. Malzemeleri edindikten sonra işlek yerlerde, az kişiyle de olsa, antrenman yaparak yoldan geçenlerin ilgisini de çekebilirsiniz.

4. Yeni oyuncularınız gelmeye başladıktan sonra rahatlamamanız gerekiyor. Gelen oyuncuların takımınızda kalıcı olması için antrenmanlar, aktiviteler, geziler vs. düzenleyerek takımınızda bir bütünlük ve aidiyet hissi oluşturmanız gerekiyor. Bunu oluşturmadığınız takdirde, bir iki antrenmana gelip daha sonra ortadan kaybolan insanlarla karşılaşmanız kaçınılmaz.

5. Takımınızı oturttuktan sonra tek yapmanız gereken oyuncularınızı derneğe üye yapmak ve gerekli şartları yerine getirip takım başvurusunu tamamlamak.