Şehir: Ankara
Tür: Yerel Takım
Antrenman Yeri: Hacettepe Üni.
Beytepe Stadyumu
Facebook: /HacettepePhx
Twitter: @HacettepePhx
Instagram: @hacettepe_phoenix

Hacettepe Phoenix

Hacettepe Phoenix, Ankara'da kurulan ve Hacettepe Üniversitesi Quidditch Topluluğu bünyesi altında spor yapan bir quidditch takımıdır. Quidditch Derneği'ne kayıtlı bir yerel takım olarak faaliyet sürdürmektedir.

Bizce Phoenix bir takım isminden ya da mitolojik bir yaratıktan öte; bir varoluş şekli, bir düşünme biçimidir.

Phoenix her hatanın telafisi olduğu, her sonun aslında kötü bir şey olmayabileceği, düşünce yeniden kalkıp en baştan yepyeni bir enerji ile başlanabileceğini ifade eden bir semboldür. Yine de eskiye takılıp kalmamak, gerekirse eskiye dair bütün kalıpları yıkıp kendini yeniden inşa etmektir. Tıpkı bir anka kuşunun küllerinden yeniden doğması gibi...

Phoenix olmak her şeye rağmen olumlu düşünmeyi ve yapıcı olmayı gerektirir. Bu açıdan bakıldığında Phoenix hepimizin içindeki yaratıcı güçtür, o gücü ortaya çıkaran iradedir. İşte bu sebeple ismimiz çoğul değil tekildir.

Takımın üyeleri olarak hepimiz bütün bu yaratıcı ve olumlu düşüncelerin bir parçası olarak birlikteyiz ve birlikteyken tek bir Phoenix'iz.

Bugün Yarın Daima Phoenix Phoenix Phoenix !

Per aspera ad astra

Kadro

Tutucu
Okan Akdoğan (1)
Berk Öcalan (sonsuz)

Kovalayıcı
*İbrahim Cüneyt Aydın (00)
*Aşkın Berkhan Uludoğan (3)
Beyza Sayman (7)
İrem Üstoğlu (10)
Cemre Su Bulgurcuoğlu (13)
Ömer Faruk Baysan (49)

Vurucu
Oğuzhan Aydın (8)
Yusuf Sercan Tünk (17)
Umut Bildik (26)
Ecem Naz Özcan (123)
Berrin Yılmaz (394)

İsminin başında * olan oyuncular arayıcı olarak da oynamaktadırlar.